Facebook post :
CSVI & Voedselbank Alphen slaan handen in één!

Een aantal maanden geleden is René de Jong van de Voedselbank Alphen benaderd door CSVI of de Voedselbank Alphen klanten had met schoolgaande kinderen die een laptop nodig hadden maar niet konden betalen.

 

Vanuit CSVI (ComputerService van Iersel) was eigenaar Nick van Iersel een project begonnen om gezinnen en mensen die een laptop nodig hadden voor school en/of sociale contacten en werk zoeken maar het niet konden betalen te voorzien van een laptop.

Veel mensen hebben beschikking over een laptop/computer , maar dat is helaas niet bij iedereen het geval. Immers, de kosten voor levensonderhoud blijven maar stijgen, waardoor er geen geld overblijft om een Computer of laptop aan te schaffen.

 

“De laptops die wij doneren aan instanties zoals de voedselbank en scholen komen meestal uit het bedrijfsleven. Daar gaan computers maar een aantal jaar mee en worden ze weer vervangen.
Ik probeer deze computers over te nemen, op te schonen en op te knappen om ze vervolgens een nieuwleven te geven bij deze gezinnen.
Dit doen we volledig belangeloos en zonder kosten” – Aldus Nick.

 

Bij de voedselbank werd natuurlijk onderkend dat er problemen waren met aanschaf hiervan, regelmatig kwamen er vragen van klanten of wij soms mogelijkheden kenden om hierin te voorzien. Met veel enthousiasme liet de voedselbank dan ook weten dat het project van CSVI als geroepen kwam.

 

Er werd afgesproken dat de voedselbank de behoefte zou gaan inventariseren onder de klanten (er bleek al snel dat niet alleen voor hun kinderen een oplossing zou zijn, maar ook voor de ouders zelf). In de tussentijd waren de inspanningen van Nick niet voor niets en stonden er al snel een grote hoeveelheid chromebooks, laptops & computers klaar en wordt dit meer en meer uitgebreid.

 

Inmiddels zijn er al ruim 70 chromebooks, laptops en/of computers uitgedeeld aan de klanten van de voedselbank. Heel veel blije reacties mochten zij ontvangen. Niet alleen van klanten vanwege hun kinderen, maar bijvoorbeeld ook van een vrouw die 24/7 op bed ligt en geen pc had. Door de laptop die zij kreeg, was zij vanaf dat moment in staat contacten met de buitenwereld te krijgen, zoals bijvoorbeeld met patiëntenorganisaties. Zij durfde bijna niet te bellen om te vragen of er geen foutje was gemaakt, bang als zij was dat de pc terug moest. Gelukkig was dat niet het geval.

 

“Het is geweldig dat er zulke initiatieven als die van Nick bestaan, zodat kinderen meer mogelijkheden hebben bij het leren én ook om even te ontspannen, maar dus ook voor de ouderen. Om dit te kunnen blijven doen  is uitbreiding van het netwerk van Nick echter noodzakelijk.”-aldus René

 

Hierbij dan ook de vraag, mocht je in je bedrijf, organisatie of wellicht thuis laptops, computers of chromebooks overhebben, laat het Nick dat weten via www.csvi.nl/project